Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους απόδημους Έλληνες να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Καθώς, μάλιστα, πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα ολοένα και περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Στο πλαίσιο αυτό από το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, νέα ολιγόωρη παράταση μετά την πρώτη παράταση που δόθηκε για τις 12 το μεσημέρι σήμερα, Μεγάλη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την αρχική εγκύκλιο, οι αιτήσεις θα έκλειναν το βράδυ της Δευτέρας στις 23:59, πήραν, όμως, παράταση για σήμερα το μεσημέρι στις 12:00, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον φέρνει τη νέα παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ως χθες, Μεγάλη Δευτέρα, το βράδυ είχαν υποβληθεί 27.579 αιτήσεις για ψήφο από το εξωτερικό, είχαν εγκριθεί 19.887, ενώ απορρίφθηκαν 4.680. Υπό έλεγχο ήταν ακόμα 3.012 αιτήσεις.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι έχει προβλεφθεί να υπάρξουν τμήματα στη Λιθουανία, στο Βίλνιους και στο Κάουνας, όπου λαμβάνει χώρα το F-4 της Euroleague, όπου δεν θεωρείται απίθανο να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Ο ημιτελικός θα λάβει χώρα στις 19 και ο τελικός στις 21 του μήνα και ήδη δεκάδες άτομα γράφονται στα δύο τμήματα αυτά. Με δεδομένο, όμως, πως χθες διέρρευσε μέσω του protothema.gr η ύπαρξη σχετικού τμήματος, στο ΥΠΕΣ περιμένουν να δουν μήπως υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από…φανατικούς του Ολυμπιακού που θα θελήσουν, παράλληλα, να ψηφίσουν, εφόσον η ομάδα τους προκριθεί. Θεωρητικά, επίσης, αν αλλάξουν γνώμη, θα έχουν δυνατότητα να απεγγραφούν από τους καταλόγους.

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις

Για να μπορέσουν οι απόδημοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είναι απαραίτητο να έχουν εγγραφεί στην πλατφόρµα apodimoi.gov.gr. Η προθεσµία υποβολής αιτήσεων κλείνει 12 ηµέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών..

Παράλληλα, επισημαίνεται πως οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια σχετικά µε την εγγραφή, μπορεί να επικοινωνήσει στο email diaspora@nd.gr ή στα τηλέφωνα (και µέσω WhatsApp 24/7):

  • +30 210 944 4250
  • +30 697 293 2760
  • +30 697 562 6885
  • +30 698 564 0589

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ