Κλιμακώνουν την κρίση οι Τούρκοι, ανακοινώνοντας με νέα παράνομη NAVTEX εκτοξεύσεις πυραύλων στο Καστελόριζο για τις 18 Αυγούστου. Με τη NAVTEX οι Τούρκοι ανακοινώνουν ότι θα κάνουν “δοκιμές πυραύλων” σε μία περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, ενώ η Ευρώπη “κοιμάται” και η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα που υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις.

Η Άγκυρα “γκριζάρει” την ελληνική ΑΟΖ και οι έως τώρα οι ενδείξεις υποδεικνύουν πως οι Τούρκοι δεν θα κάνουν πίσω αν η Αθήνα δεν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου ή ενός πολέμου.

Σε αυτήν ακριβώς την παγίδα δεν πρέπει να πέσει το Μαξίμου, καθώς οποιαδήποτε συζήτηση σημαίνει αναγνώριση των παράνομων τουρκικών διεκδικήσεων και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε στρατηγικές απώλειες τη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η αεροπορική ένταση στο Αιγαίο συνεχίζεται, καθώς σε 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συνολικά δύο τουρκικά F-16, δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο προέβησαν και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ