Νέα μέτρα: 100 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα κοστίζει το νέο lockdown στην Αττική

«Πονοκέφαλο» προκαλούν οι αριθμοί για το κόστος του νέου σκληρού lockdown που θα τεθεί σε ισχύ στην Αττική, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το ολικό lockdown στο λεκανοπέδιο, «κοστίζει» για ένα μήνα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, αφού η Αττική αποτελεί την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, με συμμετοχή περίπου 50% στο ΑΕΠ.

Κάθε μέρα με τα νέα αυστηρά μέτρα και το κλείσιμο της επιχειρηματικής δραστηριότητας για δυόμιση εβδομάδες, κοστίζουν 100 εκατομμύρια ευρώ σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, υπάρχει ένα κόστος για τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχει η άνεση από τις Βρυξέλλες, η δημοσιονομική χαλαρότητα να συνεχιστεί και το 2022.
Τι θα είναι κλειστό έως τις 28 Φεβρουαρίου
λιανεμπόριο
κομμωτήρια- κέντρα πεντικιούρ μανικιούρ
κέντρα αισθητικής
βιβλιοπωλεία
ανθοπωλεία
πρακτορεία ΟΠΑΠ
Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά
σούπερ μάρκετ
μίνι μάρκετ
φούρνοι
μανάβικα
κρεοπωλεία
συνεργεία αυτοκινήτων
φαρμακεία
βενζινάδικα
περίπτερα
λαϊκές αγορές
επισκευές κινητών
Pet shop
Στα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά θα τηρούνται όλα τα μέτρα: αποστάσεις, χρήση μάσκας και φυσικά ο αριθμός των πελατών ανάλογα με τα τ.μ. του μαγαζιού. Επίσης, θα αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό η τηλεργασία έτσι ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και το τρίτο κύμα, ώστε να μην πιεστεί ασφυκτικά το σύστημα υγείας

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ