Από την πλευρά του ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε τις εξής πρόσθετες παρεμβάσεις για τον Απρίλιο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία:

Για τις επιχειρήσεις που έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, αναστέλλονται οι πληρωμές δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών. Οι δόσεις μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.
Οι επιχειρήσεις που έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα δικαιούνται μείωση 100% ενοικίου και για τον Απρίλιο. Για τους ιδιοκτήτες προβλέπεται αποζημίωση. Για τους εργαζόμενους σε αναστολή, δίδεται δυνατότητα 40% έκπτωσης ενοικίου στην πρώτη κατοικία αλλά και σε φοιτητικές κατοικίες εξαρτώμενων μελών.
Υπό προϋποθέσεις, διπλή αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στα μέσα Απριλίου.
Αναστέλλονται οι εκτελέσεις επιταγών κατά 30 ημέρες για τις επιταγές που λήγουν έως τις 30 Απριλίου 2021.
Το ύψος των μέτρων στήριξης ανέρχεται σε 14 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021, διπλάσιο ποσό που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων. Συγκεκριμένα:

Οι εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβαση εργασίας, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Καλύπτονται και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Συνεχίζεται η χρήση διευρυμένης λίστας ΚΑΔ για τον Απρίλιο με τα ίδια κριτήρια που με τον Μάρτιο.
Δώρο Πάσχα επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για την περίοδο Ιανουάριο – Απρίλιο 2021.
«Διατηρούμε σε ισχύ και για τον Απρίλιο τις προστατευτικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους και τους άνεργους», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Ο προϋπολογισμός για τους εργαζόμενους και τους άνεργους ξεπερνάει τα 7 δισ. ευρω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ