Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί το πακέτο μέτρων το οποίο θα έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ καθώς από τη μια στόχος είναι να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο και από την άλλη να μην επηρεάσει αρνητικά τα δημοσιονομικά.

Ήδη, ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στην συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ έδειξε την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το επόμενο διάστημα στη μάχη κατά της ακρίβειας.Αυτό που ζητήθηκε ήδη από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι:

Να περιληφθεί στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» τουλάχιστον ένα επώνυμο προϊόν ανά κατηγορία, εφ’ όσον διαθέτει προϊόν στην εν λόγω κατηγορία.
Να καθιερωθεί 2ο σημείο πώλησης ιδιαίτερης προβολής για τα προϊόντα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» σε καταστήματα σούπερ μάρκετ όπου είναι χωροταξικά εφικτό.
Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές σχολικών ειδών εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.
Μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis θα δημοσιοποιούνται τα προϊόντα για τα οποία οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν μόνιμη μείωση, μεγαλύτερη από 5% στους επίσημους τιμοκαταλόγους τους, μέχρι τέλος του 2023.
Η μάχη της αντλίας
Το διαρκές και πολλές φορές αδικαιολόγητο ράλι στις τιμές των καυσίμων αποτελεί άλλον έναν πονοκέφαλο για καταναλωτές και κυβέρνηση. Στην Αττική γίνονται προσπάθειες να μην ξεπεράσει τα 2 ευρώ ενώ στην επαρχία τα έχει αγγίξει και τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ. Για τον λόγο αυτ’ο ήδη βρίσκονται στα νησιά ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της εποχιακής αύξησης που δεν έχει καμία λογική βάση.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι μέσα από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η αρμόδια υπηρεσία εντοπίζει τις περιπτώσεις αυτές και στη συνέχεια με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του υπουργείου σπεύδουν επιτόπου για ελέγχους.

Η ΔΕΘ και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
Εντωμεταξύ σε ένα μήνα από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί του τους φακέλους που θα έχουν καταρτιστεί από τους υπουργούς του και θα περιγράφουν τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει αλλά και το όραμά του για την Ελλάδα του 2027.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πακέτο μέτρων θα αποτελείται από παρεμβάσεις που θα έχουν αποδέκτες τα ευάλωτα νοικοκυριά, τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και επιπλέον δράσεις κατά της ακρίβειας.

Η δημοσιονομική ισορροπία παραμένει οδηγός για το κυβερνητικό επιτελείο και για τον λόγο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων δεν είναι πιθανό.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα πιστωθεί στους δικαιούχους η διπλή δόση του Market Pass το οποίο δεν αποκλείεται να παραταθεί έως το τέλος του 2023.

Επίσης, εξετάζεται η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης, το επίδομα προσωπικής διαφοράς από 200 έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους και στο τραπέζι είναι και η επιταγή ακρίβειας για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ