Αντίθετη με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εμφανίστηκε το πρωί στον Ant1 η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

«Έχω πολλές αμφιβολίες για τα δεδομένα και τη διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στη λήψη των μέτρων» είπε η κα Λινού.

«Όταν παίρνουμε μέτρα που αφορούν την υγεία ευθέως, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Νομίζω ότι το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν προταθεί αντίμετρα» τόνισε η καθηγήτρια.
Πρέπει να συζητηθεί σοβαρά ότι κάθε ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε μια μορφή πένθους την οποία δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν. Άλλοι έχουν χάσει συγγενείς, άλλοι φίλους, πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους κι αρκετοί ανησυχούν αν θα χάσουν τη δουλειά τους. Πολλοί πρέπει να το διαχειριστούν όλο αυτό σε μια κατάσταση μοναξιάς φοβούμενοι για οικονομικά θέματα, ψυχολογικά, θέματα υγείας. Πρέπει να καθίσουμε να σκεφτούμε τις συνέπειες της πανδημίας που θα μας μείνουν» επισήμανε και πρόσθεσε εμφατικά:

«Λέω στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τα μέτρα. Δεν πιστεύω εγώ ότι δεν υπάρχει διασπορά στα ΜΜΜ ή στα σχολεία ανοίξουν. Κανείς δεν μιλάει για αυτά τα δεδομένα και κανείς δεν τολμάει να τα αγγίξει. Θεωρητικά κάθε μέτρο μειώνει τα κρούσματα εκτός από αυτά που μπορεί και να τα αυξάνουν. Φοβάμαι ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους και η δυσκολία αξιοποίησης των πάρκων και των ελεύθερων χώρων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά» τόνισε.

Μάλιστα έκανε έκκληση λέγοντας: «Προτείνω να βρεθούμε έξω όσο περισσότερο γίνεται»!
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ