Νέα “βόμβα” και μάλιστα εν μέσω της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έσκασε στα χέρια του δήμου Καλαμαριάς, καθώς μετά την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) με την οποία δικαιώνεται ο Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) στον οποίο επιστρέφεται έκτασης 20,5 στρεμμάτων εντός του Κόδρα, αποχαρακτηρίζονται ακόμη δύο οικόπεδα 10,4 στρεμμάτων στο Καραμπουρνάκι στη Σοφούλη.

Την αποκάλυψη έκανε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριάς Αλλιώς» Νίκος Γαβριήλ, ο οποίος ανάφερε ότι το έγγραφο – απόφαση του ΣτΕ για τα δύο οικόπεδα, το βρήκε σχεδόν… κατά λάθος από την Πολεοδομία Καλαμαριάς, όπου είχε αποταθεί για να ζητήσει ενημέρωση για τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν για οικόπεδο περίπου δύο στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον αιγιαλό, λίγο πριν από το Κόδρα, όπου οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στην περίφραξη του, πιθανόν για να προχωρήσουν σε ανοικοδόμηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ, υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ του τμήματος Ε΄ με αριθμό 1103 /21, η οποία παίρνει ένα νούμερο παραπάνω από την 1102 του Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) για το στρατόπεδο Κόδρα και αναφέρει ότι συνεδρίασε την ίδια μέρα, στις 8 Μαίου του 2019, όπως και για την έκταση του πρώην στρατοπέδου και εκδικάστηκε στις 13 Μαρτίου του 2015. «Τρεις μέρες δηλαδή νωρίτερα, η Εθνική Τράπεζα είχε καταθέσει αίτηση για να ακυρώσει – αποχαρακτηρίσει δυο δικά της οικόπεδα στο Καραμπουρνάκι στη Σοφούλη, κατά του τότε υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και κατά του δήμου Καλαμαριάς» τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης.

Με λίγα λόγια, όπως είπε, η Εθνική Τράπεζα, ζητούσε να αποχαρακτηριστούν δυο οικόπεδα έκτασης 10,4 στρεμμάτων που είχαν χαρακτηριστεί για αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αθλητισμού. «Στο δια ταύτα πρόκειται για μια απόφαση του ΣτΕ που αποχαρακτηρίζει οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας και λέει ότι δέχεται την αίτηση ακύρωσης του των χαρακτηρισμένων ως χώρων αθλητισμού και πρασίνου» είπε ο κ. Γαβριήλ, ενώ γνωστοποίησε ότι αυτό το αντίγραφο του συγκεκριμένου εγγράφου το έλαβε ο δήμος στις 11 Ιανουαρίου του 2022. «Ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σε γνώση της διοίκησης» σχολίασε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ