Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή υπάρχει μια υφέρπουσα συζήτηση για το αν θα πρέπει μεταφερθούν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία στην περιοχή. Εκτιμάται ότι κάποιοι ξενοδόχοι έχουν δεχθεί, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις .

Ο κ. Ταξιάρχης Βέρρος προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο facebook το απόγευμα της Κυριακής (5/7) και πυροδότησε μια μεγάλη συζήτηση. Ειδικότερα, ο κ. Βέρρος έγραψε:

«Έντονη η φημολογία για μεταφορά αιτούντων άσυλου, σε ξενοδοχεία στον Μόλυβο και στην Πετρα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ασχολούνται με την “βαριά βιομηχανία” της περιοχής ,που θα προχωρήσουν σε αυτό το απονενοημένο διάβημα και που απλά θα καταστρέψει ότι απόμεινε από την λαίλαπα του 2015-16. Αναγνωρίζω βέβαια τα τεράστια προβλήματα που τους δημιούργησε τόσο το μεταναστευτικό όσο και ο κορωνοϊός, αλλά αυτή δεν είναι λύση. Θα παρασύρουν τους πάντες στον βυθό. Ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, όπως είναι προφανές, στην διαχείριση της ιδιωτικής περιουσίας. Θέλω όμως να ενημερώσω ότι υπάρχει η πρόθεση να διενεργηθούν- δειγματοληπτικά- έλεγχοι από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σε οικοδομές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνονται τα σωστά τετραγωνικά στον Δήμο. Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και αν – όλως τυχαίως-στο δείγμα υπάρξουν και ξενοδοχεία, θα ελεγχθούν και τα συστήματα βιολογικού, πυροπροστασίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ και γενικά καθετί, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ. Παρεκκλίσεις ή διαφορές από την οικοδομική άδεια – πράγματα σπανιότατα βέβαια στην Ελλάδα – επισύρουν και βαριά πρόστιμα και άμεσες κυρώσεις από τον ΕΟΤ. Επειδή δε είναι περιοχές που εποπτεύονται από την Αρχαιολογία, η τακτοποίηση τους είναι και δύσκολη και χρονοβόρα. Έχω όμως την βεβαιότητα ότι, όλα όσα ακούω είναι φαντασιώσεις και ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα και δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση πουθενά. Οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ουδείς. Ένθεν, κακείθεν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ