Ουγγαρία και Πολωνία επιμένουν στο μπλόκο τους στο μεταναστευτικό, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει περισσότερη υποστήριξη σε χώρες εκτός του συνασπισμού, όπως η Τουρκία, για να τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στη μετανάστευση, απ’ ό,τι δίνει στα δικά της μέλη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πολωνίας.

Η μεγαλύτερη ανατολική χώρα μέλος της ΕΕ αντιτίθεται σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία που σχεδιάσθηκε για να κατανεμηθεί η ευθύνη για τη φροντίδα των μεταναστών και των προσφύγων και λέει πως η ΕΕ έχει κάνει πολύ λίγα για να τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει στην εισροή προσφύγων. Η ΕΕ απορρίπτει αυτές τις επικρίσεις.Η Βαρσοβία σχεδιάζει να διεξαγάγει δημοψήφισμα για το αν θα δεχθεί τη συμφωνία.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ευρωπαϊκοί θεσμοί δαπάνησαν δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν την Τουρκία όταν δέχθηκε ένα εκατομμύριο σύρους μετανάστες, αλλά δεν ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν την Πολωνία, η οποία δέχθηκε εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία», δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό Radio Zet.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο για «ασφαλή σύνορα» που θα προβλέπει τη μεταρρύθμιση της συνοριακής υπηρεσίας Frontex και περισσότερα κεφάλαια για τις χώρες που εξασφαλίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ