Τα βασικά σημεία των όσων είπε
Οι περισσότερες θεραπείες θα αποτύχουν, γράφει ο Γκέιτς, άλλες όμως όπως αυτές που χρησιμοποιούν αντισώματα και πλάσμα ίσως δώσουν φιλόδοξα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές. Άλλες θεραπείες, όπως η υδροξυχλωροκίνη, φαίνεται να προσφέρει μέτρια αποτελέσματα στην καλύτερη περίπτωση, όπως σημειώνει.
Εξαιρετικά σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως γράφει, θα αποτελέσουν οι νέες διαγνωστικές εξετάσεις, οι κλινικές δοκιμές, καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση του ιού σε εθνικό επίπεδο.
Η διαδικασία δημιουργίας ενός ασφαλούς εμβολίου -η οποία διαρκεί συνήθως πέντε χρόνια- θα επιταχυνθεί, αλλά ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες παραγωγής, οι οποίες πιθανότατα θα δρομολογηθούν από τη ζήτηση, σύμφωνα με τον Γκέιτς.Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, υπογραμμίζει, καθώς “κάθε μήνας που απαιτείται για τη μελέτη του εμβολίου είναι ένας μήνας χαμένος για την οικονομία”.
Ενώ περιμένουμε το εμβόλιο, οι χώρες θα πρέπει να προωθούν δραστηριότητες “που ωφελούν την οικονομία και την ανθρώπινη ευημερία, με μικρό ρίσκο εξάπλωσης της ασθένειας”, μια τακτική που θα προκύψει μετά από δοκιμές και αποτυχίες.
Αυτή η προσέγγιση αφήνει πολλές δραστηριότητες, όπως οι θρησκευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια “γκρίζα περιοχή”, όπου ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας ίσως αποδειχθεί μη αποδεκτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ