Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, δυστυχώς έγινε αγγελιαφόρος «κακών ειδήσεων» σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN, για όσους αισθάνονται αισιοδοξία με την άφιξη του πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19.

«Δυστυχώς, οι επόμενοι τέσσερις με έξι μήνες ίσως να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας. Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας προβλέπει πάνω από 200.000 επιπλέον θανάτους. Εάν ακολουθήσουμε τους κανόνες, σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των θανάτων», δήλωσε ο Γκέιτς.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσδοκίες για την επίδραση του εμβολίου θα πρέπει να παραμείνουν σε λογικά επίπεδα.Ο Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι του 2021, με κάποιες διακοπές.

«Ακόμα και στις αρχές του 2022, εάν δεν βοηθήσουμε άλλες χώρες να απαλλαχθούν από την ασθένεια και δεν αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στη δική μας, ο κίνδυνος νέας έξαρσης θα είναι υπαρκτός».

«Και, φυσικά θα υπάρξει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο θα πλήξει την αμερικανική οικονομία με δραματικό τρόπο», επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ