Ραγδαία είναι η αύξηση που παρατηρείται στην τιμή του γάλακτος και των παραγώγων του τα τελευταία 2 χρόνια. Οι ανατιμήσεις συνεχίζονται με τους καταναλωτές να μην αντέχουν άλλο την ακρίβεια και τους κτηνοτρόφους να νιώθουν πιο απελπισμένοι από ποτέ.Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αυξήσεις των γαλακτοκομικών μέσα σε δύο χρόνια:

Φέτα βαρελίσια συσκευασμένη: 8,50 ευρώ (Ιανουάριος ’22), 12 ευρώ (Ιανουάριος ’23), 12,70 ευρώ (Ιανουάριος ’24), δηλαδή +49,4%. Σε σουπερμάρκετ έως 17,33 ευρώ/ κιλό.
Ανθότυρο: 5,50 ευρώ (Ιανουάριος ’22), 7,80 ευρώ (Ιανουάριος ’23), 7,80 ευρώ (Ιανουάριος ’24), δηλαδή +41,8%.
Μυζήθρα: 8,50 ευρώ (Ιανουάριος ’22), 11,50 ευρώ (Ιανουάριος ’23), 12,30 ευρώ (Ιανουάριος ’24), δηλαδή +44,7%.
Γραβιέρα: 12 ευρώ (Ιανουάριος ’22), 16,50 ευρώ (Ιανουάριος ’23), 17,60 ευρώ (Ιανουάριος ’24), δηλαδή +46,6%
Κεφαλογραβιέρα: 11 ευρώ (Ιανουάριος ’22), 15,50 ευρώ (Ιανουάριος ’23), 15,80 ευρώ (Ιανουάριος ’24), δηλαδή +43,6%
Γιαούρτι σε πήλινο: 3,80 ευρώ (Ιανουάριος ’22), 5 ευρώ (Ιανουάριος ’23), 5 ευρώ (Ιανουάριος ’24), δηλαδή +31,6%.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τιμή που φεύγει το γάλα από τον παραγωγό:

Πρόβειο: 1,58 – 1,65 ευρώ (έως Οκτώβριο ’23), 1,40 – 1,52 ευρώ (Ιανουάριος ’24)
Κατσικίσιο: 1 – 1,10 ευρώ (έως Οκτώβριο ’23), 0,90 – 0,94 ευρώ (Ιανουάριος ’24).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ