Καθώς οι ενδελεχείς έρευνες των Αμερικανών ειδικών στα υπολείμματα των καταρριφθέντων μπαλονιών απέβησαν άκαρπες, η θεωρία περί κινεζικής κατασκοπείας απέμεινε ατεκμηρίωτη. Εκ των πραγμάτων πλέον, η πλευρά των ΗΠΑ οπισθοχωρεί και εμμέσως ανακαλεί: «Δεν έχουμε δει καμία ένδειξη ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να στηρίζει συγκεκριμένα την ιδέα ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν μέρος του σχεδίου κατασκοπείας εκ μέρους της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας ή ότι τα μπαλόνια συνδέονται με έξωθεν απόπειρες συλλογής δεδομένων από παρακολουθήσεις» δήλωσε ο Τζον Φ. Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η εικόνα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική εάν είχαν εντοπιστεί και περισυλλεγεί ακέραια τα μπαλόνια. Τότε ενδεχομένως η εξέτασή τους στα εργαστήρια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα επιβεβαίωνε τις υποψίες ότι τα μπαλόνια χρησιμοποιήθηκαν σαν κατασκοπευτικά μέσα.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν οι αμερικανικές αρχές, καμία εταιρεία, οργανισμός ή ιδιώτης δεν επικοινώνησε προκειμένου να δηλώσει την κυριότητα των μπαλονιών, προσφέροντας περαιτέρω στοιχεία, τα οποία θα φώτιζαν την υπόθεση από τεχνικής άποψης, αλλά και ουσιαστικής, δηλαδή για τη φύση της «αποστολής» των αλλόκοτων αυτών αντικειμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ