Σύμφωνα με όσα αναφέρει ΜΜΕ του Μπαγκλαντές, «Η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης (MoU) για την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων από το Μπαγκλαντές κάθε χρόνο. Το Μνημόνιο Συνεννόησης υπεγράφη από τον Υπουργό Πρόνοιας και Απασχόλησης Ομογενών του Μπαγκλαντές Imran Ahmed και τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Μηταράκη στη Ντάκα την Τετάρτη.»

«Η Ελλάδα θα δέχεται 4.000 εργαζομένους από το Μπαγκλαντές κάθε χρόνο. Θα απασχολούνται κυρίως σε διάφορους τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές και ο τουρισμό», δήλωσε ο κ. Shahidul Alam, γενικός διευθυντής του Γραφείου Εργατικού Δυναμικού, Απασχόλησης και Κατάρτισης (BMET). ).

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα δώσει νομιμοποίηση σε ένα μέρος των Μπαγκλαντεσιανών που εργάζονται χωρίς έγγραφα στη χώρα! Όσοι πάνε στην Ελλάδα, θα λάβουν 5ετή άδεια εργασίας, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Μπαγκλαντές μετά τη λήξη της σύμβασης, αλλά μπορούν να ταξιδέψουν ξανά στην Ελλάδα για αναζήτηση εργασίας.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι το Μνημόνιο θα υλοποιηθεί σύντομα μετά την έγκρισή του από τη Βουλή. Μετά την υλοποίηση της συμφωνίας, οι εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές θα μπορούν να πάνε νόμιμα στην Ελλάδα και να εργαστούν εκεί, δήλωσε ο Υπουργός ομογενών του Μπαγκλαντές Imran Ahmed”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ