Οι ενέργειες που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας καθώς και η συνεργασία που υπήρξε για την προμήθεια και διανομή εμβολίων και για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και οι προοπτικές που προκύπτουν από τον ψηφιακό και τον «πράσινο» μετασχηματισμό, η ανάπτυξη στρατηγικών τεχνολογικών δυνατοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και η συνεργασία όσον αφορά τα σχέδια της ΕΕ στο μέτωπο του διαστήματος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, εξήρε τη στάση της Ευρώπης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, και τόνισε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αγοράσει εμβόλια ως Ένωση και να τα διανέμει σε όλα τα κράτη-μέλη, αναλογικά με τον πληθυσμό, “χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, μεγάλων και μικρών χωρών, ήταν μια πραγματική επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”.

“Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε εμβόλια για κάθε Ευρωπαίο. H πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Έχουμε φτάσει και εμείς σε αυτό το σημείο. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως με την ολοκληρωμένη εκστρατεία που έχουμε οργανώσει, και πιστεύω με την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κινήτρων και αντικινήτρων, βλέπουμε τους εμβολιασμούς να αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ