Στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, στην Τουρκία, αλλά και στο μεταναστευτικό, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο των New York Times, Στίβεν Ερλάνγκερ, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου «Athens Democracy Forum».

Η πρώτη ερώτηση του Στίβεν Έρλανγκερ, διπλωματικού ανταποκριτή των New York Times στις Βρυξέλλες, προς τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. «Τι έχουν δεσμευτεί οι Γάλλοι να κάνουν, εκτός από το να σας πουλάνε πράγματα;», ρώτησε ο κ. Έρλανγκερ, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως στη συμφωνία υπάρχει μία σημαντική πρόταση αλληλοβοήθειας. Αν απειληθεί η εθνική κυριαρχία μίας εκ των δύο χωρών, η άλλη «έχει την υποχρέωση να την βοηθήσει», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.χετικά με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πήρε τις φρεγάτες στην καλύτερη τιμή και χρόνο παράδοσης, ενώ συμπλήρωσε πως οι επενδύσεις έγιναν εντός του δημοσιονομικού προϋπολογισμού της χώρας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως η συμφωνία με τη Γαλλία συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ, το οποίο αποκάλεσε την πιο επιτυχή συμμαχία, περί αναβάθμισης της αμυντικής ικανότητας των κρατών-μελών του.

«Έχω ξεκαθαρίσει πως δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, ωστόσο, επαναλαμβάνω πως θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ