Στη διαχείριση των έκτακτων κρίσεων μετά και το νέο κύμα κακοκαιρίας αλλά και το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης το προσεχές διάστημα επικεντρώθηκε ο πρωθυπουργός πριν από λίγο στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάδειξη του νέου αρχηγού, Στέφανου Κασσελάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στα νομοσχέδια που έρχονται – υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας – που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, καταδεικνύοντας ότι αυτή είναι η προτεραιότητα και ο στόχος της κυβέρνησης.

Άλλωστε, αύριο το πρωί συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπό τη νέα της σύνθεση μετά τις εκλογές και εκεί αναμένεται να σταλούν από τον πρωθυπουργό πολιτικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Δυστυχώς η συνεδρίαση διεξάγεται εν μέσω μιας καιρικής δοκιμασίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση. Έκανε ειδική αναφορά στη Βόρεια Εύβοια και πρόσθεσε ότι η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης επιβάλλει να αναβαθμίσουμε την πολιτική προστασία και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Για τις πληγείσες περιοχές είπε ότι οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν δοθεί σε χρόνο ρεκόρ και εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες και με ΠΝΠ έχει ανασταλεί κάθε καταβολή οφειλών των κατοίκων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι οι συνομιλίες για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα. Η ανάταξη της Θεσσαλίας θα πάρει καιρό και πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από πριν όσα χάσαμε.

Παράλληλα προχωρούμε είπε ο πρωθυπουργός όσον αφορά στο κυβερνητικό έργο το οποίο είναι πυκνό και γι αυτό θα γίνουν 2 συνεδριάσεις.

Ξεχώρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα δώσει μια οριστική απάντηση στην παθογένεια του τρόπου διορισμών των διοικήσεων στο δημόσιο. Σημείωσε ότι ο τρόπος θα είναι αδιάβλητος και θα πάψουν οι υποψίες ότι κάποιος διορίζεται επειδή έχει κομματικές γνωριμίες.

Επίσης, τόνισε ότι η διαρκής αξιολόγηση των επιλογών που γίνονται αλλά και οι στόχοι και τα κίνητρα και η αντικατάσταση όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι είναι βασικές τομές.

Δεύτερο θέμα η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας η οποία στρέφεται στην αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας. Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και αναπηριών, υπογράμμισε. Θα ιδρυθούν ξεχωριστές μονάδες αντιμετώπισης των εγκεφαλικών και έτσι θα σωθούν πολλές ζωές και θα αποφύγουμε πολλά περιστατικά χρόνιας παράλυσης.

Επανέλαβε την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Για τις απανωτές κρίσεις πρόεβλεψε ότι δυστυχώς θα μα συνοδεύουν διαρκώς αλλά αυτό πρόσθεσε δεν μπορεί να μας εμποδίσει να προχωρούμε σε μικρές και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ