Με την συνομολόγηση ενός οδικού χάρτη για την ενίσχυση της επενδυτική παρουσίας που έχουν ήδη στην Ελλάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επισφραγίστηκε η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αραβική Χερσόνησο με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη σύσφιξη των δεσμών της χώρας μας με τις μουσουλμανικές χώρες που δεν είναι προσδεδεμένες στο άρμα της Άγκυρας και έχουν συγκλίνοντα γεωπολιτικά συμφέροντα με την Αθήνα.

Όπως και την προηγούμενη ημέρα που ήταν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, έτσι και στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βασικό αντικείμενο των συζητήσεων του πρωθυπουργού και των συνεργατών του από το οικονομικό επιτελείο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που εκφράζεται από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι.

O κ. Μητσοτάκης είχε διαβουλεύσεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, συναντώντας τον Διάδοχο του Θρόνου του Εμιράτου του Άμπου Ντάμπι, τον αναπληρωτή επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού φορέα Mubadala και τον διευθυντή του επίσης κρατικού επενδυτικού φορέα ADIA.

Με δεδομένη τη βελτίωση του κλίματος για τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές, τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις φιλοεπενδυτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους διαχειριστές κεφαλαίων του Άμπου Ντάμπι να ενισχύσουν την παρουσία τους στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ