Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν
Στις 22:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) – Χαμηλά τους τόνους των προσδοκιών τηρεί η ελληνική αντιπροσωπεία, αναμένοντας κυρίως την αναγνώριση του ρόλου της χώρας ως του πλέον αξιόπιστου συμμάχου στην Αν. Μεσόγειο – Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών, εκτός τα γεωπολιτικά και η Ουκρανία, θα βρεθούν ενεργειακά και ελληνοτουρκικά – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.
κυβέρνηση από την έναρξη της θητείας της».

Πρόγραμμα πυκνών επαφών

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα ξεκινά στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα, δηλαδή στις 14.30 ώρα Ελλάδος) με συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην πρωινή εκπομπή «Morning Joe» του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

Ακολούθως στις 10 το πρωί (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ντέιβιντ Ιγκνάσιους, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτοχρόνως θα γίνονται και οι διμερείς συνομιλίες με τους Έλληνες υπουργούς και τους Αμερικανούς ομολόγους τους.

Μιάμιση ώρα μετά, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εξίσου σημαντικό είναι και το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας της επίσκεψης, που περιλαμβάνει επαφές υψηλού επιπέδου και την «ιστορική» ομιλία προς τα μέλη των δύο νομοθετικών Σωμάτων των ΗΠΑ, δηλαδή της Βουλής και της Γερουσίας, μια σπάνια ευκαιρία που δίνεται σε ξένους ηγέτες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ανέβει στο βήμα του Κογκρέσου.

Στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Καπιτώλιο και θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι. Ακολούθως, στις 18:00 ώρα Ελλάδας θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής. Και αμέσως μετά θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ