Με το βλέμμα στραμμένο στις καθημερινές αποτυπώσεις των κρουσμάτων του κοροναϊού στην κοινότητα, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας.

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση αφύπνισης της κοινωνίας και η επανεμφάνιση του επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, αποτελεί «καμπανάκι επικείμενου κινδύνου», στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα κρίσιμη τηλεδιάσκεψη.

Στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη».«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στη μάχη που όλοι μαζί δίνουμε συντεταγμένα από τον Φεβρουάριο, πολιτεία και κοινωνία, ενάντια στην πανδημία του κοροναϊού. Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μία σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων η οποία, όμως, διαφέρει ουσιωδώς από το πρώτο κύμα της πανδημίας και αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο και μας προβληματίζει και μας ανησυχεί», ανέφερε.

«Θα πρέπει να το πούμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε απέναντι στα μέτρα συμμόρφωσης στο εσωτερικό της χώρας μας κατά το μήνα Ιούλιο. Και σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη για αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια», είπε ο Πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ