«Η Ελλάδα επέστρεψε ως μια περιφερειακή δύναμη σε μια περιοχή που παρουσιάζει μεγάλη ένταση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του από Ομογενειακές οργανώσεις, στην Ουάσινγκτον.

O κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι τόσο κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κογκρέσο «υπήρξε συναντίληψη για τη μεγάλη σημασία που έχει η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθώ εδώ και δεκαετίες τα τεκταινόμενα στην Ουάσινγκτον και για πρώτη φορά διαπιστώνω τόσο θετικό κλίμα για την Ελλάδα. Είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Greece is back», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης (η Ελλάδα επέστρεψε) «ως μια σοβαρή και υπεύθυνη περιφερειακή δύναμη», για να προσθέσει πως συμπληρώθηκαν ακριβώς έξι μήνες από την μεγάλη τιμή να ορκιστεί Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πως οι πολίτες του έδωσαν την εντολή να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ευημερίας και της σταθερότητας.

Υπογράμμισε δε ότι το ελληνικό κράτος λησμόνησε επί 40 χρόνια εκείνους που δεν λησμόνησαν τη χώρα, αλλά η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης ήταν οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Και πλέον είναι νόμος του κράτους. «Μετά από 40 χρόνια ατέρμονων συζητήσεων αυτή η κυβέρνηση πέτυχε οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς για να πετύχουμε την αυξημένη πλειοψηφία αλλά ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ομογένεια και την μητέρα πατρίδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στους Έλληνες που διαβιούν και διαπρέπουν στην Αμερική και που υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στη νέα τους πατρίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ