«Εχθρός μας δεν είναι μόνο ο πόλεμος, αλλά η κερδοσκοπία στην αγορά φυσικού αερίου», τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός -«Οι προσδοκίες μου είναι μετρημένες και ρεαλιστικές», είπε για τη συνάντηση με Ερντογάν
«Είναι η ώρα της ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία σε ακραίες συνθήκες -το τονίζω σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε τώρα -οφείλει να πάρει τολμηρά ριζοσπαστικά μέτρα άμεσου χαρακτήρα, που θα αποσυνδέουν τη γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εχθρός μας δεν είναι μόνο ο πόλεμος, αλλά η κερδοσκοπία στην αγορά φυσικού αερίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή της κυβέρνησης ότι « η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση. Το επόμενο δεκαήμερο, μάλιστα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση, με τους συναρμόδιους Υπουργούς, να ανακοινώσουμε και να δρομολογήσουμε ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους».

Μητσοτάκης: Πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων, νοικοκυριών, αγροτών

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ταξιδεύει με διάθεση παραγωγική, αλλά με «μετρημένες και ρεαλιστικές προσδοκίες».

«Ως γείτονες στον χάρτη, ως εταίροι στο ΝΑΤΟ, καλούμαστε να δοκιμαστούμε και στο πεδίο που επιβάλλει η διεθνής συγκυρία. Να κρατήσουμε, δηλαδή, την περιοχή μας μακριά από οποιαδήποτε πρόσθετη γεωπολιτική κρίση και φυσικά να συνταχθούμε με το συμμαχικό πνεύμα, το οποίο καταδικάζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των συνόρων.

Όπως έχω πει, το γεγονός ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δεν πρέπει να συζητούμε. Η Ελλάδα μάλιστα έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη συζήτηση, καθώς οι θέσεις μας εδράζονται στη διεθνή νομιμότητα», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ