Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ύστερα από 16 μήνες μάχης με τον κορονοϊό, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει τη μάχη. Επιστρέφουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ αλλά και τις επιχειρήσεις. Ένα πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό».

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών. Από σήμερα στους νέους μας ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας, με την πρώτη δόση θα αποκτούν αυτόματα μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Η κάρτα θα δημιουργείται με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί στο εξής. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. Πρόκειται για μια οφειλή, ένα δώρο προς τους νέους αλλά και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται πως η εν λόγω κάρτα θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα, υπογραμμίζοντας ότι «μας απειλεί όλους». «Μπορεί οι νεότεροι να πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν καθόλου ή ελάχιστα, αλλά θα παραμένουν μεταδότες του ιού. Είναι αυτοί που μπορούν να βάλουν φρένο στην εξάπλωση του ιού» σημείωσε.Επιπλέον, προανήγγειλε πρόσθετους πόρους σε τουρισμό, πολιτισμό και μεταφορές. «Και αυτή η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο μας για τη μετά covid εποχή» ανέφερε και κατέληξε πως «σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους».Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι η κάρτα αυτή θα είναι ψηφιακή και από την ημέρα που θα είναι διαθέσιμη μέσα από το gov.gr ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση και η κάρτα θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή μορφή στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα πράγματα.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ