Ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας, κάνει έναν απολογισμό.

«Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζονται είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έρθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη από τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και θα διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μετρά προστασίας, μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη την χωρά. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο απολογισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία περιλαμβάνεται σε μια πρόταση: «Ζυγίζοντας το σήμερα παρά τις απώλειες, ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός έμεινε όρθιος», καθώς όπως αναφέρει «με το βλέμμα στο χθες, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν. Ενώ, ατενίζοντας το αύριο θα μπορούσαμε να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού να προχωρεί και την προοπτική της ανάκαμψης να διαγράφεται πλέον σαφέστερα από ποτέ. Πρόκειται για μια περιπέτεια η οποία ενώ ακόμη διαρκεί έχει ήδη προσφέρει πολύτιμα διδάγματα».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ