Ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από όλους έκανε ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, που διεξήχθη μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με φόντο τα αυξημένα κρούσματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ότι όταν κάνεις περισσότερα τεστ εντοπίζεις περισσότερα κρούσματα.

«Εμείς και τον Απρίλιο και τον Μάιο ουδέποτε είπαμε ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν αυτά που είχαμε εντοπίσει. Δεν το είπαμε ποτέ διότι γνωρίζαμε ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν πολλαπλάσια. Και η απόδειξη ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που έχαναν τη ζωή τους και η πίεση που δέχθηκαν οι ΜΕΘ. Σήμερα δεν έχουμε αντίστοιχη πίεση στις ΜΕΘ καίτοι τα νοσοκομεία μας λειτουργούν κανονικά, δεν έχουμε αναστείλει χειρουργεία και δεν έχουμε μπει και δεν νομίζει ότι θα γίνει να μπούμε στο έκτακτο καθεστώς να επιστρατεύουμε κρεβάτια εντατικής και να τα αποδεσμεύουμε από άλλες χρήσεις του ΕΣΥ. Τα τεστ σήμερα έχουν αυξηθεί σημαντικά» είπε.
«Τα πράγματα στην επιδημία εξελίσσονται αρνητικά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Καταλόγισε στην κυβέρνηση «λάθη, παραλείψεις, έλλειψη σχεδιασμού και απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλει πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για γελοία ωραιοποίηση της πραγματικότητας όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας και του καταλόγισε πράξεις, παραλείψεις και έλλειψη σχεδιασμού που αυξάνουν την ανασφάλεια στην κοινωνία. Κλιμακώνοντας την προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό είπε: «Είσαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από το κοινοβούλιο».

«Η σημερινή συζήτηση που έγινε με πρωτοβουλία μας, ανέδειξε το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα του τόπου: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγετε κορώνες αντί λύσεις στα προβλήματα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι όλα καλώς καμωμένα σ΄αυτόν τον τόπο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα πόρων, αλλά το έλλειμμα πολιτικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ