Στο νέο σύστημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από τους ελεύθερους επαγγελματίες και στο έξτρα κίνητρο που τους δίνεται από το 2024 στάθηκε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο κάνοντας λόγο για «μια τολμηρή παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά φυσικά και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων».

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού.

Παράλληλα οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν και ένα κίνητρο για τη φορολογική συνέπεια γιατί όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται, από το 2024, αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος ενώ για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός ήταν ένα μέτρο που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2025 αλλά έρχεται νωρίτερα. «Επισπεύδουμε το μέτρο γιατί εμπιστευόμαστε το νέο σύστημα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ