Στο θέμα της αγοράς των F 35 αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «η επιστολή που μου έστειλε ο κ. Μπλίνκεν αποτελεί το επιστέγασμα του στρατηγικού βάθους αλλά και την αυτοτέλεια των ελληνοαμερικανικών σχέσεων»Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας εξασφάλισε δωρεάν υλικό που θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις μας και σημείωσε πως δεν έχουν πολλές χώρες πρόσβαση σε δωρεάν στρατιωτικό υλικό όπως τα C130 και οι φρεγάτες LCS.

«Σκοπός μας πάντα ήταν να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα τακτικό – ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας. Με τα F35 εξασφαλίζουμε την υπεροπλία στον αέρα», τόνισε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο κόστος της αγοράς των F35 είπε πως χρειάζεται υπομονή καθώς η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν ζητά τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο, δηλαδή ΝΑΤΟϊκά όπλα να μην χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων. «Πρέπει να διαφυλάξουμε στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων το καλό κλίμα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες με την Τουρκία. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε έναν καλό δρόμο.», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με νόημα: «Όποιος πιστεύει ότι η ελληνοτουρκική σχέση θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρέπει να οικοδομήσουμε επάνω στο καλό κλίμα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ