«Ειδήσεις» έβγαλε η σύντομη κουβέντα που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την πανδημία και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σημερινή ομιλία του στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

πρωθυπουργός ανέλυσε την απόφαση να μην υπάρξει φέτος τον χειμώνα lockdown παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, όπως σημείωσε, είναι μία προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται από την πανδημία.Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα κλείσει η εστίαση και πως μεγάλη σημασία έχει η θετικότητα και εκεί όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα πάμε καλά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμα ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στα αυξημένα τεστ και είναι παράμετρος που πρέπει να την παρατηρούμε.

Εξάλλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβάλλονται σε τεστ και οι εμβολιασμένοι, σημείωσε ωστόσο, ότι στην κυβέρνηση θα αναμένουν την εισήγηση των ειδικών πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση: “Ξέρουμε ότι εμβολιασμένοι μεταδίδουν με δυσκολία. Το πως θα επεκτείνουμε το τεστ θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί”, είπε και εξέφρασε την απορία του για την κριτική που γίνεται αναφορικά με την αποστολή sms. “Δεν καταλαβαίνω τη κριτική που ασκείται για τα sms. Γιατί είναι κακό να υπενθυμίσω σε κάποιον ότι έχει ανοίξει η τρίτη δόση για να το κάνει το εμβόλιο;”, διερωτήθηκε.

«Σημασία έχει να πειστούν αυτό που δεν έχουν κάνει καθόλου εμβόλιο, καθώς το 85% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι», σημείωσε χαρακτηριστικά και έδειξε να εκτιμά πως το ΕΣΥ θα αντέξει στην πίεση. «Δεν ήμαστε εκεί όπου ήμασταν πέρυσι στη βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ