Δεν αλλάζει τα εκλογικά πλάνα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι, παρά την προφανή πίεση που ασκείται στην κυβέρνησή του από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

«Οι εκλογές θα γίνουν το ’23, στην ώρα τους. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλα θα μπουν στο ζύγι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στον απόηχο του αναζωπύρωσης του θορύβου γύρω από τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν», είπε απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου. «Η χώρα έχει Σύνταγμα, η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής», συμπλήρωσε και πετώντας το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα τον προέτρεψε να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Εάν κάποιος το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να ζητήσει από τη Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου», είπε. «Σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίναμε σίγουρα σε εκλογές».

«Στόχος να διασπείρει διχασμό στη ΝΔ»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μια από τις σκοπιμότητες της «άθλιας προσπάθειας συκοφάντησης», όπως χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» με τη λίστα των παρακολουθούμενων που δημοσίευσε την Κυριακή και στην οποία περιείχοντο ονόματα υπουργών, «είναι ακριβώς να διασπείρει διχασμό μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία».

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο επέμεινε ότι βρίσκεται πίσω από το δημοσιεύματα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη, είπε: «Αν θέλει πραγματικά να πάμε στη Βουλή και να αναμετρηθούμε, έχει την ευκαιρία να το κάνει. Εάν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας τον προκαλώ, σήμερα μάλιστα, να έρθει στη Βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, και για τα ζητήματα των παρακολουθήσεων, και ταυτόχρονα να μπορέσει και η Βουλή να τοποθετηθεί εάν εξακολουθεί να εμπιστεύεται αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ