Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, όπως μας είχαν προειδοποιήσει και οι ειδικοί, με δύσκολα φαινόμενα. Έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα καύσωνα και την πιθανή, μετά, ενίσχυση των ανέμων. Οπότε απαιτείται απόλυτη εγρήγορση, απόλυτη ετοιμότητα και τις επόμενες μέρες, καθώς τα δύσκολα είναι σαφές ότι ακόμα δεν έχουν περάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφού ευχαρίστησε τον υπουργό, τον υφυπουργό και την υφυπουργό για την πολύ ουσιαστική ημέρωση σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η πράσινη μετάβαση είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αυτής της διακυβέρνησης, να χτίσουμε πάνω στην πολύ σημαντική πρόοδο την οποία πετύχαμε την προηγούμενη τετραετία και να προσθέτουμε διαρκώς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα, προσαρμοζόμενοι πάντα και στην πρόοδο της τεχνολογίας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε ζητήματα αποθήκευσης ενέργειας, ανοίγοντας καινούριες αγορές, όπως η αγορά των αιολικών στη θάλασσα.Η χώρα μας μπορεί να γίνει μία πρωταγωνίστρια σε αυτήν την πράσινη μετάβαση, κάτι το οποίο θα έχει όχι μόνο περιβαλλοντικό όφελος, αλλά θα οδηγήσει τελικά και σε χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές, για τα νοικοκυριά μας, για τις επιχειρήσεις μας, για τους αγρότες μας.

Ταυτόχρονα, μέριμνά μας παραμένει η σωστή λειτουργία της αγοράς και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα τους όλο τον τελευταίο χρόνο και απέκρουσε στην πράξη τις μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να εξακολουθούμε να το κάνουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα υπάρχουν γι’ αυτά τα θέματα πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες στην ομιλία μου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ