«Οι δημογραφικές τάσεις που παρατηρούμε στην Ελλάδα δεν αποτελούν ελληνική ιδιαιτερότητα», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα». «Να ξεκαθαρίσω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ότι το δημογραφικό δεν είναι μόνο πόσα παιδιά κάνουμε, είμαστε στα 1,4 παιδιά ανά οικογένεια, αλλά και ότι έχουμε αρνητικό ισοζύγιο θανάτων προς γεννήσεις αλλά και την ηλικιακή διαστρωμάτωση όλης της κοινωνίας».

«Πρέπει να διαχειριστούμε έναν πληθυσμό ο οποίος γερνάει», τόνισε.

Τόνισε ακόμα ότι, αν ως διά μαγείας προσπαθούσαμε αύριο να πείσουμε κάθε οικογένεια να έχει δύο παιδιά, αυτό θα έχει αποτύπωμα έπειτα από 20 χρόνια.

Το χαρακτήρισε ως εθνικό πρόβλημα και είπε ότι η κυβέρνηση το έχει αντιμετωπίσει ολιστικά και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται σε λίγα χρόνια. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στην ίδρυση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, λέγοντας ότι δεν είναι το μοναδικό που εμπλέκεται, αλλά χρειάζεται συντονισμός για μια σειρά από πολιτικές, 60 τον αριθμό, που έχουν αναπτυχθεί για την ισότητα και τη στήριξη των οικογενειών.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας», τόνισε, «και έχουμε ένα εργαλείο πολιτικών, αλλά κάθε χώρα έχει ιδιαίτερα κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ