Έξι ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show» στον ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τους πολιτικούς του αντιπάλους και αναφέρθηκε στη σχέση με τους συνεργάτες του αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες, καθημερινές του συνήθειες, ενώ μοιράστηκε με τον παρουσιαστή τι του έλεγε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε μεταξύ τους συναντήσεις, όταν δεν «έγραφαν» οι τηλεοπτικές κάμερες. Επίσεις έδωσε απαντήσεις στο ερώτημα αν έχει προσωπικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα αναφέροντας το βίντεο του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ το οποίο έχει γίνει σλόγκαν στο σπίτι του, ενώ αποκάλυψε ότι για να χαλαρώσει βλέπει «Emily in Paris».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως όταν χρειάστηκε βοήθεια τη ζήτησε από ειδικό: «Βεβαίως ζήτησα βοήθεια από ειδικό όταν είχα προβλήματα. Χρειάζεται συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψυχικής υγείας. Και πρέπει να μην έχουμε παρωπίδες και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον άνθρωπο, για να βοηθηθεί να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση».

Σε ότι αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ο θυμός, η οργή, η θλίψη ήταν κατανοητά συναισθήματα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν, πήραν το τρένο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό μας ακούμπησε τόσο έντονα η τραγωδία. Τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το τρένο κατά κόρον».

«Υπάρχει στη νέα γενιά βαθιά η πεποίθηση ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Πρέπει να διαψεύσουμε την πεποίθηση αυτή. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά.

Η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι απολύτως αναμενόμενη. Η απόλυτη άρνηση, όμως, δεν οδηγεί πουθενά. Η συμμετοχή σε εκλογές είναι μια απάντηση. Κάποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, καλύτερο οι νέοι να συμμετέχουν παρά να απέχουν».

Για το τι πληρώνει η Ελλάδα: «Το πάρτι αρκεί να γίνει με τα δικά μας τα λεφτά. Η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη από θριάμβους και καταστροφές. 200 χρόνια τώρα, η ιστορία μας, παρά τα πισωγυρίσματα, ήταν μια ιστορία προόδου. Αυτό που περάσαμε ήταν πολύ βαρύ, αγωνιζόμαστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από το 2019. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά η οικονομία αναπτύσσεται, δουλειές δημιουργούνται, οι μισθοί ανεβαίνουν. Πολλοί έρχονται από το εξωτερικό και μας λένε ότι είναι καλό να ζεις κανείς και να εργάζεται στην Ελλάδα.
Πιστεύω ότι η τρίτη δεκαετία θα είναι καλύτερη για τη χώρα μας. Εγώ θέλω να μιλάω για την Ελλάδα του 2027. Θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι, εγώ θέλω η Ελλάδα να είναι στους νικητές».

Τι δεν κατάφερε: «Δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο πολύ θα ήθελα. Κάναμε βήματα στην ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, αλλά πέτυχε γιατί εισάγαμε ένα καινούργιο μοντέλο συνεργασίας των υπουργείων.
Στις βαριές δομές του κράτους έχουμε δουλειές. Νοοτροπίες ωχαδερφισμού. Αξιολόγηση παντού και επιβράβευση της προσπάθειας, εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ