Στα νέα μέτρα για τα οποία συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να κάνουν την εισήγησή τους τόσο για την έκταση όσο και για τον χρόνο εφαρμογής τους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε on camera με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους.

«Καθώς βγαίνουμε από το 4ο κύμα της πανδημίας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Οι εκτιμήσεις είναι για μετά την πρωτοχρονιά αλλά περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις προκειμένου να φρενάρουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης για τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και αυτό μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου για να ενισχύσουμε τις άμυνες μάς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και για τη μετάλλαξη Όμικρον τα εμβόλια είναι απαραίτητα».

Νέα μέτρα: Τα κριτήρια της επιτροπής
H επιτροπή θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 νωρίτερα σήμερα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν ακόμα και πριν τις 3 Ιανουαρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο βασικός γνώμονας για τη λήψη τους είναι η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ