Μητσοτάκης Βουλή: Αναστολή πλειστηριασμών και επίδομα τα Χριστούγεννα
Ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή των πλειστηριασμών και παράλληλα, οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά προανήγγειλε στην τριτολογία του στη συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.

Είπε πως θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. «Το πώς, πόσα χρήματα και πώς θα τα δώσουμε θα τα αξιολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Εφ όσον υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα, η κυβέρνηση θα δώσει απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη», συμπλήρωσε. Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση, που θα φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά «λογικό το αίτημα, το έθιξε ο κ. Βελόπουλος».

O κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε δίκιο και στις επισημάνσεις του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στα σχολεία, σημειώνοντας πως έχουν δοθεί πάνω από 40.000 μέχρι στιγμής, ενώ ο στόχος να φθάσουμε τις 90.000 έως το Φεβρουάριο του 21. «Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας εάν γίνεται να επισπευσθεί» είπε.

Προσέθεσε πως την μεθεπόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε έξυπνα και στοχευμένα τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ώστε να δούμε εάν υπάρχει διασπορά του ιού στους μαθητές. «Μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου. Έχουμε τα εργαλεία και τα κατάλληλα μοντέλα». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, εαν θα χρειαστεί να παραταθεί το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ