Για την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας μας με φυσικό αέριο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που είχε με υπουργική αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας.

Όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις από την κλιμακούμενη κρίση, στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Έλληνες πολίτες ότι έχουμε ως κυβέρνηση λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο να παραμείνει ασφαλής και να συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός σημελιωσε: «Η χθεσινή αναγνώριση από τη Ρωσία της μονομερούς ανακήρυξης «ανεξαρτησίας» από τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά και τις συμφωνίες του Μινσκ. Και, όπως κάθε αναθεωρητική πρωτοβουλία, υπονομεύει τη διεθνή σταθερότητα και την πρόοδο».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, ως θεμελιώδη αρχή, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών. Καταδικάζει συνεπώς απερίφραστα ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονίζεται ήδη με τους εταίρους της ώστε η αντίδρασή της να είναι κοινή και ουσιαστική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ