Θέμα λίγων ημερών η έναρξη των εργασιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά για την δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου.

Σήμερα Δευτέρα (27/09) ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψαν την σχετική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά» με την ανάδοχο κοινοπραξία Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε.

Τα 332 στρέμματα του πρώην στρατοπέδου θα μετατραπούν στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης με το έργο να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023. Πρόκειται για το τέλος ενός πολύχρονου αγώνα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στους δήμους.

Περήφανος

“Είναι τιμή για μένα. Είμαι πραγματικά περήφανος που η ΠΚΜ ξεκινά αυτό το έργο” σημείωσε από το βήμα της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Αλλάζουμε όλη την Δυτική Θεσσαλονίκη. Δημιουργούμε έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς χώρους πρασίνου στη χώρα και την Ευρώπη. Όραμα δεκαετιών το κάνουμε πράξη. Έως το τέλος του 2023 θα παραδοθεί στους πολίτες”. σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μίλησε για την σταθερή δέσμευση της ΠΚΜ που όχι μόνο υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα των πολιτών αλλά είναι και ο φορέας που εξασφάλισε τους πρώτους πόρους. Πρόσθεσε ότι υπήρξε δέσμευση για δέκα εκ. ευρώ αλλά τελικά κατάφεραν να εξασφαλίσουν το διπλάσιο ποσοστό.

Κλείνοντας έκανε λόγο για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που θα γίνει ένα πραγματικό τοποσημο ολόκληρης της πόλης και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για μια πολύ σημαντική και ευλογημένη στιγμή για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο τη Δυτική, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που κατανόησε την σημασία του έργου, “κάνοντας το όραμα μας αλήθεια” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε”

“Εκφράζω την χαρά μου και την τιμή μου που όλα όσα σχεδιάσαμε θα αρχίσουν να υλοποιούνται” σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

“Σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε με επιμονή και υπευθυνότητα. Με πρωτόγνωρο πάθος να τελειώσουμε αυτό που ξεκίνησαν άλλοι πολλά χρόνια νωρίτερα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά είναι το μέλλον” κατέληξε ευχαριστώντας τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και την τωρινή για την βοήθεια στην υλοποίηση του οράματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ