Ιδού τι συμφώνησε ο Μηταράκης με τους Πακιστανούς στο Ισλαμαμπάντ!

Ξεκινάνε απευθείας πτήσεις Αθήνα-Ισλαμαμπάντ
Στόχος της νέας πολιτικής θα είναι η παροχή βίζας για 5 χρόνια
Οι Πακιστανοί θα μένουν 9 μήνες στην Ελλάδα και 3 μήνες στη χώρα τους
Αυτό ανακοίνωσε το επίσημο σάιτ της κυβέρνησης του Πακιστάν. «Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παράνομη μετανάστευση μεταξύ των δύο χωρών. Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η χώρα του έχει περισσότερους από 60.000 Πακιστανούς».

«Γνωρίζουμε καλά γιατί οι άνθρωποι μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη παράνομα και γίνονται μετανάστες επειδή και στο παρελθόν η Ιστορία της Ελλάδας είναι παρόμοια με αυτή του Πακιστάν».

Είπε ότι το επόμενο έτος θα διαμορφωθεί μια πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση των Πακιστανών βάσει της οποίας θα εκδίδονται βίζες για πέντε χρόνια. Οι Πακιστανοί που διαμένουν νόμιμα θα μπορούν να περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν.

«Δυστυχώς δεν υπήρχε ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας, γι’ αυτό και οι Πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η νόμιμη μετεγκατάσταση θα αυξήσει τα έσοδα της χώρας και θα προωθηθεί απευθείας πτήση μέσω της Pakistan Airlines προς την Ελλάδα.

Ο Σύμβουλος του Ιμράν Χαν, Ayub Afridi, είπε ότι το Πακιστάν έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και θα ήθελε να φιλοξενήσει Έλληνες τουρίστες στη χώρα του.

Με την ευκαιρία, οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας για την ανάσχεση της ροής λαθρομεταναστών από το Πακιστάν και την παροχή ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα μέσω νόμιμων διαύλων μετανάστευσης και ισχυρής μεταναστευτικής πολιτικής.

«Ο Υπουργός Ν. Μηταράκης, μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάλεσε τον Πακιστανό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ