Το περίγραμμα των κινήσεών του τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διεθνείς επαφές του για μεγάλα ζητήματα όπως η οικονομία και οι επενδύσεις αλλά και το εθνικό ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα έδωσε χθες τόσο με τη συνέντευξή του στο BBC όσο και στην ομιλία του σε Έλληνες της Διασποράς στο Λονδίνο.

Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σημαντικές επαφές με μεγάλους διεθνείς επενδυτές, θα τους αναπτύξει τις προοπτικές της χώρας μας και θα τους καλέσει να αδράξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει.Στην ομιλία του στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και η Morgan Stanley στο Λονδίνο θα προβάλλει την νέα εικόνα της ελληνικής οικονομίας ενώ έχουμε ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. «Η οικονομία αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου και έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο, η επίπτωση του οποίου θέλουμε να διοχετευτεί σε ολόκληρη κοινωνία και κάθε Έλληνας να έχει μέρισμα από αυτή την ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους ομογενείς χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Καμπανάκια στο εσωτερικό
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά έστειλε μηνύματα στο εσωτερικό, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να ανακόψει το μεταρρυθμιστικό έργο που είναι σε εξέλιξηΌπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, οι Έλληνες επιβράβευσαν την κυβέρνηση με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το οποίο όμως δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η μεγάλη διαφορά της ΝΔ με τα άλλα κόμματα είναι ότι παραμένει συνεπής στον δρόμο που χάραξε στην αρχή της πρώτης της θητείας με ορίζοντα 8ετιας.

Και για τον λόγο αυτό ζήτησε από τα στελέχη του να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στο χώρο της αντιπολίτευσης αλλά πως θα γίνει η ζωή των Ελλήνων καλύτερη, πως θα αντιμετωπιστεί η εισαγόμενη ακρίβεια, θα βελτιωθεί η ποιότητα της υγείας και της παιδείας.

Έχοντας μάλιστα δώσει εδώ και ημέρες το σύνθημα της ετοιμότητας ενόψει ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχη ψηλά λέγοντας: «Θέλουμε στις ευρωεκλογές να είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουμε ένα υψηλό ποσοστό για να εγκαθιδρύσουμε αυτή την πολιτική υπεροχή».

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ο ηγέτης των Εργατικών
Σήμερα το απόγευμα (17:00) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ. Για όσους παρακολουθούν την πολιτική κατάσταση της Βρετανίας, η συνάντηση αυτή ίσως να είναι πιο σημαντική από εκείνη με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ο οποίος μετράει μήνες στον αριθμό 10 της Downing Street.

Ο Κιρ Στάρμερ, δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη χώρα μας. Προς το παρόν μέσω διαρροών στους Financial Times και δυο 24ωρα πριν την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο ηγέτης των Εργατικών διαμηνύει ότι αν υπάρξει μια επωφελής συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο, αν εκλεγεί πρωθυπουργός δεν θα σταθεί εμπόδιο σε αυτήν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ήταν ξεκάθαρος: «Δεν πρόκειται για ζήτημα επιστροφής αντικειμένων αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας. Θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, αρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ