Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18:30 στο Σύνταγμα οι αγρότες από όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι των επαγγελματιών του αγροτικού κλάδου ξεκίνησε από χτες, Δευτέρα 19/2, ενώ πολλοί ήταν όσοι διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας και σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν με προορισμό την Αθήνα.

Η προσυγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ θα γίνει στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας. Μία ώρα μετά, στις 18:30, θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για το συλλαλητήριο.
Ειδικότερα το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κάστρο Βοιωτίας, έκαναν την εμφάνισή τους τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα, με τους συναδέλφους τους στο μπλόκο του Κάστρου να τους υποδέχονται με χειροκροτήματα.

Πρώτο σημείο συνάντησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τη Λάρισα και τον Βόλο ήταν στη Λαμία (στο ύψος της Ανθήλης). Εκεί ενώθηκαν με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με αυτούς από τη Φθιώτιδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο Βοιωτίας.Αγρότες αναχώρησαν και από την Κρήτη, οι οποίοι έφτασαν στην πρωτεύουσα με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά στις 6:00, εκπροσωπώντας την αγροτική φωνή του νησιού στο συλλαλητήριο.

Περιπολικά της αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης των οχημάτων κατά μήκος του εθνικού δικτύου, όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (20/2) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, συνόδευαν τα αγροτικά οχήματα που δεν κινούνταν με περισσότερα από 40 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Από τη βόρεια Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει εννέα τρακτέρ σε νταλίκες, για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας, ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα έξι τρακτέρ.

Σήμερα το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φτάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα υπάρχει συνεχής πληροφόρησης για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ