Η Σύνοδος στις Βρυξέλλες θα αφορούσε την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την οικονομία, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία. Καθώς όμως πλέον δεν θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, αποκλείεται η λήψη επίσημων αποφάσεων, καθώς υπάρχουν μόνο δηλώσεις έπειτα από τηλεδιασκέψεις και έτσι, όποια κι αν είναι η έκθεση για την Τουρκία που θα παρουσιάσει ο Ζοζέπ Μπορέλ, δεν θα προκύψουν και αποφάσεις για κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Επίσης, οι συζητήσεις δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, καθώς το format δεν βοηθάει στις διαπραγματεύσεις δύσκολων ζητημάτων, όπως είναι το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων. Tην είδηση ότι η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπάρεντ Λέιντς: «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου μετά την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στα κράτη-μέλη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους ηγέτες».

Μία εβδομάδα πριν από τους επίσημους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ήρθε η απόλυτη απαξίωση της χώρας μας από τους «εταίρους» της στην Ε.Ε., με τη μορφή του «παγώματος» των κυρώσεων κατά στελεχών της κρατικής τουρκικής πετρελαϊκής εταιρίας ΤΡΑΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ