Με εντυπωσιακή πλειοψηφία έγινε δεκτό το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

Σε σύνολο 296 βουλευτών, επί της αρχής 288 ψήφισαν ναι, 7 όχι και ένας παρών.

«Ναι» ψήφισαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές στην πλειονότητα από τα 24 άρθρα του νομοσχεδίου.

Μοναδική «παραφωνία» αποτέλεσε το άρθρο 4 που αφορά στον τρόπο εγγραφής των Ελλήνων που βρίσκονται στην αλλοδαπή, στους εκλογικούς καταλόγους. Εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», αν και πάλι το άρθρο πέρασε με πάνω από 200 ψήφους (206 για την ακρίβεια).

Στο μεταξύ, σε μπαράζ ανακοινώσεων επιδόθηκαν πηγές της κυβέρνησης από τη μία πλευρά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Για άλλη μια φορά εκτός θέματος ο κ. Τσιπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης που απαιτούν οι Έλληνες. Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και συνεχίζουν:

«Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες. Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του πρωθυπουργού».

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίζεται με μεγάλη πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

Στο αντίποδα, ο κ. Τσίπρας έθεσε τη στάση της ΝΔ όταν αυτή βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Όπως τόνισε, από τότε που εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ, το κόμμα της Πειραιώς επέλεξε μία στάση καθολικής άρνησης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμώνων για την ψήφο των αποδήμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ