Οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν το «Βόρεια», το οποίο… προσέθεσαν οι Τουρκοκύπριοι, σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίως
Περίπτερο του κράτους της… Βόρειας Κύπρου αντικρίζουν οι επισκέπτες μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίως, στην Κολονία της Γερμανίας.Συγκεκριμένα, Τουρκοκύπριοι κατάφεραν να στήσουν περίπτερο με την επωνυμία «North Cyprus» στην έκθεση «Anuga 2021», που άνοιξε τις πύλες της το περασμένο Σάββατο στην Κολονία και ολοκληρώθηκε χθες. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι Τουρκοκύπριοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν… «στρατηγική Πρεσπών» και να αρχίσουν να εμφανίζονται όπου μπορούν ως «κράτος», προκειμένου να επιβάλουν de facto τη νομιμοποίησή τους στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Και ποια καλύτερη αφετηρία για μια τέτοιου είδους στρατηγική από την -πάντα φιλόξενη σε τέτοιου είδους κινήσεις- Γερμανία!

Στο περίπτερο της έκθεσης, μάλιστα, βρέθηκε και ο γενικός διευθυντής του «υπουργείου Βιομηχανίας» του ψευδοκράτους, Μουσταφά Γεσίλ, μαζί με την αποστολή που τον συνόδευε, προκειμένου να «πανηγυρίσει» για την «επιτυχία». Στο πλευρό του έτρεξε να φωτογραφηθεί και ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κολονία Τουρχάν Καγιά, αλλά και άλλα στελέχη των τουρκικών διπλωματικών υπηρεσιών.Στην ίδια έκθεση συμμετέχουν και τα Σκόπια, τα οποία αναφέρονται από τους διοργανωτές ως «Μακεδονία» σκέτο, χωρίς να υπάρχει καμιά αναφορά στο «Βόρεια».

Προϊόντα φτιαγμένα στη «Μακεδονία» από τη «Mama’s» του Ζάεφ
Η δε εταιρία της οικογένειας του Ζόραν Ζάεφ, «Mama’s», συνεχίζει και αυτή να πουλά προϊόντα φτιαγμένα στη… «Μακεδονία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ