Μακρόν και Λεπέν αναμετρούνται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Αμφίρροπη η αναμέτρηση της 24ης Απριλίου.Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Εμανουέλ Μακρόν όπως αναμενόταν επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που διεξήχθη χθες Κυριακή, ακολουθούμενος από την επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, με την οποία θα αναμετρηθεί στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο.

Ο αμφίρροπος δεύτερος γύρος
Η μάχη της 24ης Απριλίου αναμένεται πολύ πιο αμφίρροπη απ’ ό,τι το 2017, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ένα μικρό προβάδισμα του Μακρόν.Σύμφωνα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού TF1 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 51% έναντι 49% για τη Μαρίν Λεπέν. Επίσης, δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού BFM, τα ξημερώματα της Δευτέρας δίνει ποσοστό 52% στην επικράτηση του Μακρόν, έναντι 48% της Μαρίν Λεπέν.Επίσης, δημοσκόπηση του IFOP-Fiducial δείχνει τον Μακρόν να επικρατεί, οριακά 51 έναντι 49%, ενώ σύμφωνα με το Ipsos ο Μακρόν κερδίζει καθαρά με ποσοστό 54 έναντι 46% της Λεπέν

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του α’ γύρου
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας με καταμετρημένο το 97%, ο κ. Μακρόν εξασφάλισε ποσοστό 27.6% των ψήφων (9.560.545) ενώ η κυρία Λεπέν από το 23,4% (8.109.857).

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν ήρθε τρίτος, με ποσοστό 21,95%.Η αποχή ήταν στο 25,11%, ποσοστό χαμηλότερο από τις τελευταίες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου ODOXA που προέβλεπε 27,4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ