Μέχρι το τέλος Μαρτίου ή το αργότερο, πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν τα μέσα Απριλίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του σταθμού του μετρό στον επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης (Ν.Σ.Σ.), όπως και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Ειδικά για το συγκρότημα του Ν.Σ.Σ. (σταθμός και επίσταθμος) σημειώνεται ότι υπάρχει πρόσθετος η/μ εξοπλισμός, σε σχέση με άλλους σταθμούς, καθώς θα τροφοδοτείται με 750Volt η τρίτη γραμμή ( σ.σ. η γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα τραίνα), ενώ επίσης υπάρχει σειρά πινάκων για τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Στον όμορο επίσταθμο, απαιτούνται ακόμη λίγες εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Στον επίσταθμο, έχουν τοποθετηθεί οι ράγες, έχουν κατασκευαστεί οι αποβάθρες, αλλά το συγκεκριμένο έργο δεν «κλείνει» επειδή από ανοικτό εργοταξιακό φρέαρ θα μεταφερθούν οι κυλιόμενες σκάλες που θα εγκατασταθούν στο σταθμό Βενιζέλου. Οι σκάλες έχουν παραγγελθεί και μόλις μεταφερθούν στο μετρό, το άνοιγμα αυτό θα σφραγιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίσταθμο, οι συρμοί του μετρό θα αλλάζουν κατεύθυνση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα στάθμευσης τρένων σε αυτόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ