Μητσοτάκης Μερκελ: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία και οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Ομάδες προσφύγων συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Εβρο, με αποτέλεσμα η Αθήνα να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα, όπως προκύπτει από διασταυρωμένες πληροφορίες.

Ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών-προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ