Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες είναι αυξημένος, ενώ οι υγειονομικές αρχές έχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας, καθώς, μετά την Αθήνα και την Κρήτη, έχουν εντοπιστεί «ύποπτα» κρούσματα του στελέχους αυτού και στη Βόρεια Ελλάδα.
Τα δεδομένα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία, με αποτέλεσμα να επανεξετάζεται το σχέδιο της περαιτέρω άρσης περιοριστικών μέτρων ενώ δεν αποκλείεται να αρθούν και μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί και αφορούν στο λιανεμπόριο και το άνοιγμα των σχολείων.

Η χθεσινή φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «αν χρειάζεται αναπροσαρμογή στη στρατηγική μας, δεν θα διστάσουμε» αποτυπώνει την εγρήγορση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.Μάλιστα, η Επιτροπή των επιστημόνων σήμερα Τετάρτη θα εξετάσει ενδελεχώς τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την ερχόμενη Παρασκευή θα δώσει την εισήγησή της στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στρατηγική που προτείνει να ακολουθηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα επρόκειτο να ανοίξουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα OPAP Play), ενώ οι επόμενες δραστηριότητες όπως οι σχολές οδηγών και τα κέντρα τατουάζ πάνε πίσω, όπως επίσης απομακρύνεται η άρση των περιορισμών για κυνήγι και ψάρεμα, μετακινήσεις από νομό σε νομό, άνοιγμα χιονοδρομικών κέντρων, και η λειτουργία Πανεπιστημίων και εστίασηςΕξάλλου μιλώντας στον Ant1 ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι η απόφαση για το άνοιγμα για τις υπόλοιπες βαθμίδες στα σχολεία είναι ειλημμένη αλλά εφόσον αξιολογηθούν τα δεδομένα και διαπιστωθεί αυξημένη δυναμική της νόσου η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Πρόσθεσε δε ότι θα αξιολογηθεί μια σειρά παραγόντων όπως ο αριθμός των τεστ σε σχέση με τα θετικά κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια στις ΜΕΘ κα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που μίλησε το πρωί της Τετάρτης στον Ant1 ερωτηθείς για τις αποφάσεις σχετικά με τα σχολεία είπε ότι δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ