Σε πλήρη εξέλιξη από χθες το βράδυ βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Σχίνο Κορινθίας, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν έως αυτή τη στιγμή μάχη με τις φλόγες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα ενώ περίπου στις 04.00 ξημερώματα με οι αρχές ζήτησαν την εκκένωση άλλων δυο οικισμούς, στις Βαμβακές και τη Μαυρολίμνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου κάηκαν σπίτια.

Με εντολή του δημάρχου Μεγαρέων Δημήτρης Σταμούλη εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί οι οικισμοί Αιγειρούσες, Σπάρτα και Μάζη καθώς και τα μοναστήρια της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ιωάννη του Μακρινού.

Με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη Canadair, 9 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού Chinook και 2 ελικόπτερα για να συντονίζoυν τις κινήσεις.

Ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις και πλέον στο σημείο επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα. Στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου αλλά και εθελοντές πυροσβέστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ