Η μία χώρα μετά την άλλη κλείνουν τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε πρώτα στη χώρα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για στέλεχος του ιού έχει την ικανότητα να μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα.

Ωστόσο, η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων χωρών προκάλεσε πανικό στους πολίτες και το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου επικράτησε χάος και έντονο συνωστισμό. Εκατοντάδες θέλησαν να πάρουν την τελευταία πτήση για Δουβλίνο, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ, από τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση. Όμως η πτήση ήταν υπεράριθμη, σύμφωνα με τη Daily Mail και αναζητήθηκε λύση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αναμονής.

Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες επιβάτες έμειναν στο Χίθροου περιμένοντας οδηγίες από αεροπορικές εταιρίες. Δεν είναι μόνο εκείνοι που ήθελαν να φύγουν για Δουβλίνο αλλά κι εκείνοι που ήθελαν να φύγουν από το Λονδίνο (που μπήκε σε lockdown) για να πάνε στην επαρχία ενόψει των Χριστουγέννων. Γι’ αυτό και παρατηρήθηκε πολυκοσμία και στο σταθμό του Κινγκς Κρος στο Λονδίνο.Ο εντοπισμός του νέου, μεταλλαγμένου, στελέχους του κορονοϊού στη Βρετανία ώθησε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, να αναστείλουν τις πτήσεις τους με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γαλλία ανέστειλε από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 01:00 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) και για τουλάχιστον 48 ώρες όλες τις μετακινήσεις προσώπων, «συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με τις μεταφορές εμπορευμάτων», οδικώς, αεροπορικώς, διά θαλάσσης ή σιδηροδρομικώς. Μόνο «ασυνόδευτα φορτία» θα επιτρέπεται να διέρχονται, διευκρίνισε η γαλλική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ