Μείωση των εισφορών, τόσο στις επιχειρήσεις και στους μισθωτούς όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, σε δύο άξονες, από τις αρχές του 2020, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.

Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται πως αφορούν τη μείωση των εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος πενταετίας, με στόχο την ελάφρυνση της εγχώριας οικονομίας. Οι υψηλές εισφορές σε συνδυασμό με τη φορολογία «στραγγαλίζουν» τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και «πνίγουν» τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ειδικά δε για τους μη μισθωτούς, που με τις παρεμβάσεις των τελευταίων ετών είχαν κραυγαλέες επιπτώσεις από τον συνδυασμό υψηλής φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, με «δήμευση» της πλειονότητας του εισοδήματός τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας μετρούν τρία σενάρια ελάφρυνσης.

Καθοριστικό ρόλο στις εξεταζόμενες αλλαγές, που αναμένεται ότι θα θεσμοθετηθούν εντός του φθινοπώρου ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους από τις αρχές του 2020, θα διαδραματίσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον νόμο Κατρούγκαλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ