Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας – Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα πρόστιμα για όσους έχουν αδήλωτους εργαζόμενους – Δημιουργείται μητρώο παραβατών στην ΕΡΓΑΝΗ – Εξαιρέσεις σε κλαδικές συμβάσεις και διαιτησία για να ορθοποδήσουν οι ευάλωτες επιχειρήσεις – Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο

Θέσπιση ρήτρας απόκλισης από τους κλαδικούς μισθούς για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επαναφορά στο προσκήνιο των επιχειρησιακών συμβάσεων και θέσπιση βαθμών δυσκολίας στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στην μονομερή προσφυγή στη διαιτησία προβλέπουν οι εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε χθες αργά το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση.

Ακόμη λαμβάνονται μέτρα προστασίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους μερικώς απασχολούμενους ενώ διευρύνεται και η έκπτωση στα πρόστιμα αν προσληφθεί ο αδήλωτος εργαζόμενος. Στο νομοσχέδιο υπάρχουν και ασφαλιστικές διατάξεις καθώς ξεκαθαρίζεται για την ρύθμιση των 120 δόσεων πως εμπρόθεσμες αιτήσεις για τους μη μισθωτούς θεωρούνται όσες υποβληθούν σε πρώτο επίπεδο (στον ΕΦΚΑ) έως 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης ο ΕΦΚΑ υποχρεούται να ολοκληρώσει τους ισολογισμούς προηγούμενων ετών ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την ύπαρξη η όχι πλεονασμάτων. Ειδικότερα:

Η πρώτη διάταξη (άρθρο 49) προβλέπει ότι όταν μια εταιρία κινδυνεύει με λουκέτο θα μπορεί να αποκλίνει από τους όρους των κλαδικών συμβάσεων προκειμένου να διευκολυνθεί για να ορθοποδήσει. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι πχ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ